Otkrij savršenu kafu

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationSveža mlevena kafa
Sveža mlevena kafa
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#hajmonakafu

#Fun #Recept #Kviz ##DidYouKnow #I miris i ukus #hajdedaimamovremenaPogledaj sve
Magija Perua u šoljici kafe!
#DidYouKnow

Magija Perua u šoljici kafe!

Upoznaj Grand Kafu

Ne gledaj u šolju, pregledaj se!

Uz poruku „Ne gledaj u šolju, pregledaj se!“ nastavljamo da radimo na širenju svesti o prevenciji raka dojke i značaju rane dijagnostike. Od velikog značaja u tome su nam i prepoznatljive saradnje sa poznatim damama i svim našim partnerima. Zajednički cilj nam je da se što veći broj žena pregleda. Pozivamo ih da, kao što sa svojim prijateljima i dragim ljudima „skoče na kafu“, odvoje vreme i „skoče“ da urade i mamografski pregled, jer im to može spasiti život. Ponosni smo na činjenicu da je, u okviru ove kampanje, više od 33.000 žena do sada obavilo svoj pregled, što nam je jasan znak da zaista razumeju koliko je važna prevencija i kako prevencija može da im spasi život. Mislite na sebe i sopstveno zdravlje, „skočite na pregled“ i uradite najvažniju sliku koja može značiti – život. Hajde da imamo vremena za pregled!

Više od 33.000 žena širom Srbije obavilo je besplatne mamografske preglede u okviru akcije „Hajde da imamo vremena za pregled“  koju Grand kafa sprovodi zajedno sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92 pod sloganom „Ne gledaj u šolju, pregledaj se“.

Mobilni mamograf će u Beogradu, biti postavljen ispred Opštine Novi Beograd (Bulevar Mihajla Pupina 167) od subote, 2. marta, a svoj termin za preventivni mamografski pregled, dame mogu zakazati radnim danima od 9 do 14 časova, na brojeve telefona 0607171969 i 0607171523. Pregledi će se obavljati svakog dana od 9 do 19 časova

 

Ivana Španović, svetska prvakinja u skoku u dalj i vlasnica nekoliko državnih rekorda, zna koliko su disciplina i posvećenost važni za postizanje vrhunskih rezultata i da treninge ne treba preskakati, baš kao ni redovne preventivne preglede koji mogu spasiti život. Zato je naša atletičarka, prepoznajući važnost pravovremenih pregleda, podržala ovu akciju i pridružila se borbi protiv raka dojke. Ona, zajedno sa Grand kafom, poziva dame da se odazovu i obave mamografski pregled jer, kako i sama kaže, postoje stvari koje nikako ne treba preskakati, posebno ne one koje se tiču zdravlja.

,,Iako je skok u dalj moja disciplina, postoji nešto što nikada ne preskačem. A to je briga o zdravlju. Zato ne želim da preskočim priliku da pozovem sve žene da obave svoj redovan mamografski pregled. Pridružite se hiljadama žena širom Srbije koje su se pregledale u okviru akcije Grand kafe. I zato, ne preskačite pregled da bi imale vremena za ono što je važno’’, poručila je Ivana Španović, čiju poruku možete pogledati na linku i podeliti video na društvenim mrežama.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji, od koga svake godine oboli 4.000 žena, a 1.600 izgubi život. Mamografija je najvažniji korak u ranom otkrivanju i prevenciji ove bolesti. Važno je da sve dame od 45 do 69 godina, koje u poslednje dve godine nisu obavile mamografski pregled, kao i žene iznad 40 godina koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu ili lečenu od raka dojke, zakažu svoj pregled i ne preskoče ovu važnu stavku kada je reč o zdravlju. Mamografijom se tumor dojke otkriva u ranoj fazi, a od 45. godine trebalo bi da bude obavezni deo preventivnih pregleda na svake dve godine, ukoliko nema nikakvih simptoma. Ukoliko se otkrije u ranoj fazi, bolest je izlečiva u čak 90% slučajeva.

Uz poruku „Ne gledaj u šolju, pregledaj se!“ nastavljamo da radimo na širenju svesti o prevenciji raka dojke i značaju rane dijagnostike. Od velikog značaja u tome su nam i  prepoznatljive saradnje sa poznatim damama i svim našim partnerima. Zajednički cilj nam je da se što veći broj žena pregleda. Pozivamo ih da, kao što sa svojim prijateljima i dragim ljudima „skoče na kafu“, odvoje vreme i „skoče“ da urade i mamografski pregled, jer im to može spasiti život. Ponosni smo na činjenicu da je, u okviru ove kampanje, više od 33.000 žena do sada obavilo svoj pregled, što nam je jasan znak da zaista razumeju koliko je važna prevencija i kako prevencija može da im spasi život.

Mislite na sebe i sopstveno zdravlje, „skočite na pregled“ i uradite najvažniju sliku koja može značiti – život. Hajde da imamo vremena za pregled!