Otkrij savršenu kafu

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationSveža mlevena kafa
Sveža mlevena kafa
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#hajmonakafu

#Fun #Recept #Kviz #I miris i ukus #hajdedaimamovremenaPogledaj sve
Koliko nas dobro poznaješ?
Kviz

Koliko nas dobro poznaješ?

Upoznaj Grand Kafu

Otkrijte sve što niste znali o kafi sorte Arabica

Na pitanje šta nas najlakše razbuđuje, šta je to što predstavlja užitak za sva naša čula, a ujedno je i ritual druženja sa prijateljima – odgovor je jednostavan i nepogrešiv – šoljica omiljene kafe!

Zaista, veliki broj ljudi obožava da pije ovaj magični crni napitak i ne može da zamisli svoj dan bez njega. A poslednjih godina sve je više ljubitelja kafe sa istančanim ukusom koji pored uživanja u omiljenom ukusu i aromi žele da saznaju sve o njoj, pažljivo istražujući istoriju, botaniku i procese koji se koriste u dobijanju najkvalitetnije kafe. 

Poznata je činjenica da upravo ta, najkvalitetnija kafa, pažljivo odgajana na dalekim plantažama i na idealnim temperaturama, po svom sastavu 100% Arabika. Ova vrsta kafe aromatično-slatkog ukusa i umerene kiselosti jeste prava mala egzotika u šoljici, a njene sorte definišu aromu i specifičnost ukusa samog napitka. 

Kafa sorte Arabika je „nežna i izbirljiva“ kada je reč o odgajanju i kvalitetu pa upravo zato ima najveću cenu na svetskom tržištu. Uspeva u blagoj klimi i u zavisnosti od regije, zrna koja nama izgledaju isto, nude bogat spektar različitih ukusa i drugačijih aroma, od cvetnih, citrusnih pa sve do orašastih, karamelnih i čokoladnih nota. Bez obzira da li odaberete da uživate u 100% Arabika kafi sa plantaže u Brazilu ili sa visova Ruande svaki gutljaj biće poseban i specifičan i ispričaće priču o putu kafe, njenoj najfinijoj teksturi i svežini koju poseduje svaka Grand Single Origin kesica. 

Ritam Brazila u zrnu kafe

Kada kažemo Brazil pomislimo na karnevale, bele peščane plaže i naravno kafu. Brazilski farmeri prepoznali su moć nepristupačnih regija, velikih nadmorskih visina i tople brazilske struje za stvaranje kafe vrhunskih aroma koja nastaje u netaknutoj, bogatoj vegetaciji.

Cerrado je biološki najbogatija savana na svetu, a pravi poznavaoci kafe posebno cene aromu kafe iz ovih krajeva - mekog, orašastog ukusa. Grand Brazil Cerrado kafa uzgajana je u Cerrado de Minas Gerais regiji koja je prva u čitavom Brazilu zaštićena oznakom porekla kafe visokog kvaliteta.  

Zrna ove kafe se ručno obrađuju, a nakon toga se suše na suncu čime se stvara složenost ukusa i dobija glatka i slatka tekstura.  Ukoliko volite blagu kafu koja nije preterano kisela, srednje intenzivne teksture – Grand Brazil Cerrado je napitak za vas! 

ground coffee with coffee beans

Egzotika Ruande u aromi kafe

Kada u tek otvorenom pakovanju kafe osetimo njen očaravajući miris sa primesama citrusnih nota, znamo da je reč o kafi iz Ruande. 

U srcu Afrike, na brežuljcima Ruande uzgaja se stara sorta kafe - Arabika Bourbon. Ova sorta rađa manje plodova godišnje pa je zato i posebno cenjena. Za razliku od Arabike poreklom iz Brazila, u Ruandi se primarna obrada zrna kafe obavlja mokrim postupkom koji zahteva upotrebu specijalne opreme i značajnu količinu vode da bi se tek potom sušila na suncu. Grand Rwanda Bourbon odgajana je na  Mubuga plantaži za obradu i sušenje kafe, a koja je osvajač je prestižnog “Cup of Excellence” - takmičenja za najkvalitetniju kafu u regionu. U proseku, Mubuga plantaža obradi oko 480 tona kafe godišnje od malih farmera iz te regije, od kojih skoro 40% čine žene. Njena bogata tekstura, koju karakteriše jedinstven spoj čokolade sa primesama citrusnih nota uzbudiće nepca svakog kafoljupca.

Kafa je ritual, način za razbuđivanje, povod za viđanje i razgovor, napitak koji nam pruža bolje raspoloženje. Bilo da preferirate punu teksturu i slatkast ukus ili pak nešto kiselije note, dva nova Single Origin ukusa Grand Rwanda Bourbon i Grand Brazil Ceraddo doneće vam bogato iskustvo za sva čula. Miris i ukus u upečatljivom dizajnu koji priča priču dalekih regija i egzotičnih krajeva osvežiće vaše iskustvo ispijanja kafe unoseći svežinu u staru dobru naviku koju ne treba menjati.