Otkrij savršenu kafu

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationSveža mlevena kafa
Sveža mlevena kafa
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#hajmonakafu

#Fun #Recept #Kviz ##DidYouKnow #I miris i ukus #hajdedaimamovremenaPogledaj sve
Magija Perua u šoljici kafe!
#DidYouKnow

Magija Perua u šoljici kafe!

Upoznaj Grand Kafu

Kako da povećaš produktivnost?

Veliki broj obaveza i manjak vremena od nas zahtevaju besprekornu organizaciju kako bismo uspeli da završimo sve obaveze. Svima nam se ponekad desi da ni posle napornog radnog dana nismo ispunili sve zadatke, a nemamo više elana i osećamo se umorno.  Ipak, i tu ima pomoći jer postoje  jednostavni i laki načini za podizanje energije i vraćanje produktivnosti. Mi vam donosimo neke predloge.

Jutarnja rutina

Kako bismo zadržali zdrave navike i ostali produktivni, najbolje je da uvedemo jutarnje rutine. Da, naravno da se nameštanje kreveta podrazumeva, ali mali rituali kao što su tuširanje, lagano pripremanje doručka (zdravog još bolje), joga ili meditacija od desetak minuta, pomoći će da se razbudimo i dan započnemo radeći nešto korisno za sebe što nam stvara dobar osećaj. Dok se pripremamo za radni dan, pripremamo i prvu šoljicu jutarnje kafe koja nam dodatno budi energiju i stvara osećaj svežine.

Čist i uredan prostor

Ukoliko radite od kuće, važno je da se dobro organizujete, da svoj dnevni prostor adaptirate u „kancelarijski“, a svoje obaveze rasporedite prema prioritetima. Radni sto, tiha ambijentalna muzika i sveska za beleške sasvim su dovoljni da vašem mozgu signaliziraju da radite, a ukoliko radnu površinu održavate čistom i preglednom imaćete više volje za rad.

Napravite pauzu za kafu

Nakon nekoliko sati rada, ništa ne prija kao šoljica jake, domaće kafe! Sam miris kafe asocira na prijatnost i uživanje, a kratka pauza za pripremu i serviranje omiljenog napitka dovoljni su da nas opuste i rasterete. Kako biste osetili njene benefite, konzumirajte sveže mlevenu kafu bez ikakvih dodataka. Za dodatan užitak, zatvorite oči na kratko i dozvolite da kafa svojim punim ukusom probudi sva vaša čula!

Upotrebite Pomodoro tehniku

Razvijena od strane Franceska Cirella krajem osamdesetih godina, ova tehnika pomaže u jačanju produktivnosti tako što vreme za rad deli u dva segmenta od po 25 minuta i dve kraće pauze od po 5 minuta. Pet minuta pauze iskoristite da pozovete najmilije, zalijete cveće, užinate. Ova praksa učiniće da vam se mozak navikava na kratke pauze, a tokom rada ćete imati bolju koncentraciju.

Dovoljno sna

Istraživanja pokazuju da je nedostatak sna u direktnoj vezi sa opadanjem produktivnosti. Kako biste imali minimum sedam sati sna, trebalo bi da na spavanje odlazite u približno isto vreme kao i da ne odlažete alarm za buđenje ujutru. Na ovaj način stvorićete rutinu, a vaše telo će se navići na pravilan ciklus spavanja.

Koji su vaši „mali saveti“ za produktivan dan?