Vesti

Mobilni mamograf u Beogradu

Povodom obeležavanja oktobra - Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, u okviru kampanje “Hajde da imamo vremena za pregled” koju Grand kafa sprovodi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92, od utorka, 11. oktobra 2022. godine, mobilni mamograf biće postavljen u Beogradu.

Svoj termin za preventivni mamografski pregled dame mogu zakazati radnim danima od 10 do 14 časova, na brojeve telefona 060/7171523 i 060/7171969, kao i putem e-maila: [email protected]

Mobilni mamograf je postavljen na Kalemegdanu (Carigradski drum, ulaz iz „Uzun Mirkove“), gde će se svakog dana od 9 do 19 časova obavljati mamografski pregledi.

hajde

Pregled se preporučuje svim ženama iznad  45 godina, kao i ženama od 40-e godine koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke (majka, baka, sestra…).

Uz poruku „Ne gledaj u šolju; pregledaj se!“, Grand kafa zajedno sa partnerima, nastavlja borbu protiv najčešćeg malignog tumora kod žena i podseća na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja.  Zahvaljujući ovoj kampanji, u prethodnih sedam meseci u mobilnom mamografu pregledano je više od 8.000 žena u četiri grada u Srbiji.

Oktobar je Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, kada se dodatno skreće pažnja na rasprostranjenost ove bolesti i uz poruku “Pogledaj, pregledaj, proveri” podiže svest o značaju prevencije, ranog otkrivanja i pravovremenog lečenja osoba obolelih od raka dojke.

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možeš da postaviš njihova ograničenja. Više informacija potraži u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogući ili onemogući veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!