Vesti

KAFA KAO INSPIRACIJA - ANUSHKA

anushka

Šoljica omiljene Grand kafe je ono bez čega ne možemo da zamislimo dan, to je mali ritual za koji uvek imamo vremena.

A kafa i umetnost nekako prirodno idu zajedno.

Umetnost, kao i kafa, čini ovaj svet još lepšim mestom, i zato smo poželeli da deo nje unesemo u svaki dom. U saradnji sa mladom dizajnerkom Anom Vukosavljević iz Anushka’s Studija nastale su tri prelepe kafene ilustracije koje smo primenili na novim šoljicama i limenkama.

Iza ove serije stoji šest meseci saradnje sa Anuškom, a ovo je priča o kreativnom procesu u kom smo uživali.

Anušku možda znate sa Instagrama. Ona je mlada blogerka i grafička dizajnerka iz Beograda sa jedinstvenim stilom. I to se vidi na prvi pogled – kroz njene ilustracije, ali i sadržaj. Sa Anom smo kliknuli jer obožava čokoladu, prirodu i… kafu.  Kako kaže, ispijanje kafe joj je jedan od omiljenih rituala u toku dana. Uživa, kako u kvalitetnoj kafi, tako i u vremenu koje odvoji da se posveti sebi na početku svakog dana. Kafa joj pravi društvo i u kreativnom procesu.

anushka

Ana je sa nama podelila šta je sve asocira na kafu, prikupila fotografije i citate koji je inspirišu.

Od njih je napravila inspiracione table (moodboards), a zatim prešla na skice koje su ilustrovale njene omiljene situacije ispijanja kafe. Na njima se nalaze i ključne reči: mir, sreća, sadašnji trenutak, sigurnost i citat “sreća je u malim stvarima” - sve ono što Anu asocira na kafu. 

anushka

Kada su nam stigle skice ilustracija, znali smo da smo na dobrom putu. Na njima smo ugledali prijateljice koje ispijaju popodnevnu kafu u dvorištu, piknik par koji uživa u kafi malo izvan grada, kao i devojku koja ispija šoljicu kafe okružena prolećnim cvećem. Sve tri scene ilustruju baš te male trenutke za koje uvek treba da imamo vremena!

anushka

Nakon skica, usledilo je dodavanje detalja, crtanje i bojenje ilustracija i baš su se one našle na našim novim limenkama.

Verujemo da je način na koji mladi umetnici vide svet jedinstven i da to pomaže svima nama da ga osmotrimo na jedan lepši način.  Zato će Grand kafa uvek biti podrška mladim umetnicima u njihovom radu i pomagati da on bude dostupan široj publici. Ponosni smo na ovu saradnju i na činjenicu da možemo na ovaj način da inspirišemo i podržimo kreativnost

Specijalne limenke možeš da pronađeš u svim većim prodajnim lancima u Srbiji, a više o Anuškom kreativnom procesu da pročitaš u njenom blogu.

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možeš da postaviš njihova ograničenja. Više informacija potraži u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogući ili onemogući veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!