Vesti

Hvala što imate vremena za pregled!

Za mnoge je oktobar omiljeno doba godine – volimo toplinu doma, ušuškani krug ljudi oko nas, tople čajeve i čokolade, jesenje plodove – mandarine, bundeve, kestenje. Oktobar je i mesec koji već godinama bojimo u roze – kao podsetnik da je reč o mesecu koji se međunarodno obeležava kao „Mesec borbe protiv raka dojke“.

Kako bi podsetili koliko su preventivni pregledi i rana dijagnostika važni, Grand kafa, Ministarstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Fond B92 organizovali su kampanju “Hajde da imamo vremena za pregled” u cilju edukacije žena o važnosti preventivnih pregleda i omogućili im besplatne preventivne mamografske preglede.

U sklopu akcije, mamograf je postavljen u Beogradu na lokaciji Carigradski drum (ulaz u Kalemegdan iz pravca Uzun Mirkove ulice), a ova kampanja izazvala je veliko interesovanje kod pripadnica lepšeg pola.

Svi inicijalno planirani termini za pregled su popunjeni u rekordnom roku od svega par dana i do sada je pregledano više od 400 žena. Da bi se izašlo u susret svim ženama koje su se prethodnih dana prijavile za preglede, akcija je produžena i mobilni mamograf u Beogradu će biti na istoj lokaciji, umesto do 31. oktobra, do 14. novembra. Svi dodatni termini su takođe popunjeni u rekordnom roku, te više nije moguće zakazivanje termina na ovoj lokaciji mobilnog mamografa.

Veoma nam je drago da se veliki broj žena odazvao pozivu i da će do kraja akcije biće pregledano više od 1400 žena!

Osim Beograda, besplatni mamografski pregledi mogli su da se urade i u Negotinu u periodu od 4. do 15. oktobra, gde je pregledano 400 žena životne dobi od 45 do 69 godina.

Kampanja Grand kafe „Hajde da imamo vremena za pregled“ podsetnik je svima da moramo naći vremena za stvari koje su višestruko važne, posebno kada je reč o zdravlju koje treba da bude naš najveći prioritet. Zdravlje nema cenu, i više smo nego srećni što su se drage dame odazvale pozivu i shvatile značaj rane dijagnostike, ali i važnost svakog minuta koje odvoje za sebe i pregled.  

Rana dijagnostika je važna, zato apelujemo i dalje da svih 365 dana u godini, svakog minuta, imate vremena za sebe i vodite računa o svom zdravlju, kroz prevenciju i preventivne preglede. To je i preduslov za kvalitetniji život, jer samo tako vodimo računa o sebi i svima koji nas vole i koje volimo.

Hajde da imamo vremena za pregled!

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možeš da postaviš njihova ograničenja. Više informacija potraži u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogući ili onemogući veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!