Zabava

Zabavite vaše mališane igrama u prirodi

Da li ste ikada imali izazov da decu „odvojite“ od televizora, kompjutera ili telefona? Pronađite slobodnog vremena za igru u prirodi i pokažite im da je stvarni svet zabavniji nego što misle.

Stavite se u poziciju dece i razmislite šta bi to moglo da ih zainteresuje da vreme provedu napolju. Kada pronađete aktivnost koja je njima zanimljiva, možete biti sigurni da će oni, ne samo zavoleti prirodu, već će naučiti da je poštuju, a boravak u prirodi će podstaći razvoj njihove mašte i kreativnosti. Dajemo vam nekoliko predloga igara koje su se u praksi pokazale kao izuzetno interesantne mališanima.

Krenite u potragu za blagom

Napunite kutiju slatkišima ili novim igračkama koje će ih obradovati i zakopajte je u dvorištu ili obližnjem parku. Nakon toga, napravite mapu, tako što ćete određenim simbolima označiti objekte poput drveća, cveća i drugih stvari koje će u dvorištu ili parku pokazati put do skrivenog blaga. Ovakve igre su za mališane interesantan izazov koji ih inspiriše da više vremena provode napolju, ali i da pre svega budu fizički aktivni. A dok vaša deca budu dešifrovala mapu učiće o snalažljivosti i logičkom razmišljanju.

Kampujte u dvorištu

Ako imate dvorište, a nemate dovoljno slobodnog vremena da organizujete kampovanje na nekoj udaljenoj lokaciji, priuštite vašoj deci taj doživljaj u dvorištu. Namestite šator, napravite roštilj i mnogo ukusne limunade. Krenite zajedno  u istraživanje leptira i drugih insekata, jer će otkrivanje nepoznatog kod njih probuditi radoznalost i maštu. Naravno, uvek možete posetiti i obližnje izletište, gde će deca imati još više prostora za igru.

Dopustite im da se isprljaju

Znamo da želite da vaši mališani uvek budu uredni, ali kada je igra u pitanju, uvek imajte spremnu staru odeću u kojoj će moći bezbrižno da se igraju, čak i kada se isprljaju. Pripremite plastične lopatice, kofice i grabulje i pokažite im kako vi sadite i negujete cveće u bašti ili na terasi. A zašto da ne, sa njima možete posaditi i negovati začinske biljke ili papričice, koje ne zahtevaju veliku površinu. To je odličan način da ih zabavite, a ove veštine će im svakako koristiti. Možete odvojiti deo bašte ili saksije na terasi, u kojima još uvek niste posadili biljke i pokazati im kako da prave skulpture od zemlje i vode. Možda to budu prvi koraci vaše dece ka umetničkom putu.

Budite svojoj deci podrška već od ranog detinjstva. Usmerite njihovu radoznalost na pravi put, jer znate i sami da kroz igru najbolje uče.

Na koji način vaši mališani provode ovo leto? Koje igre u prirodi oni vole?

Sve novosti

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!