Zabava

Top 5 aplikacija za obradu fotografija

Instagram je postao nezaobilazni deo naše svakodnevnice, a tokom prethodnog perioda svi smo mnogo više vremena nego inače, provodili listajući kroz feed. Takođe, razvojem tehnologija, mobilnih telefona i njihovih kamera, omogućeno nam je da pravimo veoma kvalitetne fotografije, bez upotrebe profesionalnih fotoaparata. Sve većom popularnošću Instagrama, mnogo ljudi iskazuje svoju kreativnost upravo fotografisanjem lepih pejzaža i prirode, arhitekture, zanimljivih momenata, predmeta, ali i kafe, hrane i situacija u kojima uživaju. Otkrićemo vam jednu tajnu koju poznati influenseri vešto kriju. Vaše fotografije mogu biti savršene baš kao one koje gledate na njihovim profilima, uz pomoć aplikacija za obradu fotki! Kako biste zasenili vaše pratioce fenomenalnim slikama, predstavljamo vam nekoliko najpopularnijih aplikacija, a pritom jednostavnih za korišćenje. Dok uživate u šoljici omiljene kafe, imaćete sasvim dovoljno vremena da svoje fotke dovedete do savršenstva!

Snapseed

Snapseed jedna je od najomiljenijih aplikacija, koju je razvio Google! Uz pomoć nje, imate mogućnost uređivanja poput pravih profesionalaca jer možete korigovati čak i najsitnije detalje. Glavne prednosti u odnosu na ostale aplikacije, su alati za selektovanje i različite četke, pomoću kojih uređujete ne samo cele fotografije, već i određene delove unutar nje. Tačnije, ukoliko je neki objekat ili predmet previše taman, možete ga obeležiti i podesiti samo njegovo osvetljenje, bez uticaja na ostatak fotografije. Naravno, u okviru Snapseed-a nalaze se i brojni filteri, kao i drugi napredni alati, veoma jednostavni za korišćenje.

VSCO

VSCO veoma popularna aplikacija, koja pored raznih alata, poseduje i sopstvenu platformu za deljenje fotografija, čineći je Instagram alternativom. U okviru aplikacije možete pronaći mnoštvo filtera, koji će vašoj fotografiji dati originalan izgled i pečat, od kojih je većina besplatna, a neki filteri se mogu i dodatno kupiti. Pored toga,  ima najrazličitije opcije za uređivanje, od kropovanja, podešavanja boja i osvetljenja, do kristalizacije slike. Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je VSCO zajednica na Instagramu jedna od najbrojnijih. Njihov hashtag #vsco veoma je popularan, pa vam može poslužiti za dodatnu inspiraciju.

Huji Cam

Huji Cam daje mogućnost da fotografije izgledaju poput analognih, pravljene uz pomoć starih fotoaparata. Vrlo je jednostavna, i sve što je potrebno jeste da pritisnete dugme za fotkanje, i dobijate gotovu, fenomenalno obrađenu fotografiju. Jedina mana jeste što se unapred ne zna kako će ta fotografija izgledati, ali je sigurno da je svaka od njih veoma jedinstvena, što ovu aplikaciju čini zabavnom za korišćenje!

Unum

Unum aplikacija idealna je za organizovanje Instagram profila, tako da se sve objavljene fotografije međusobno vizuelno uklapaju. Tačnije, povezivanjem svog naloga sa aplikacijom, možete unapred videti kako će vaš profil izgledati ukoliko budete objavili neke slike, odnosno videti koja je sledeća koja se najbolje uklapa u vaš profil. Pored planiranja vizuelnog identiteta svog profila, Unum vam nudi različite obrasce i forme za Insta Story, kako biste se dodatno istakli među vašim pratiocima.

Unfold

Unfold je nesumnjivo najpopularnija aplikacija za obradu Insta Story-a, uz pomoć koje možete napraviti minimalističke kolaže, dodavati tekst raznih fontova i druge interesantne objekte. Unfold se može koristiti i za obradu video materijala. Većina opcija je besplatna, ali se neke i dodatno naplaćuju.

Da li već koristite neku od pomenutih aplikacija ili biste preporučili neke druge? Podelite sa nama na koji način obrađujete svoje fotografije.

Sve novosti

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!