Zabava

Oplemenite životni prostor bojama proleća

Suočeni sa nepoznatim, željno smo iščekivali da nam se život vrati u svakondevni tok. Ovih dana se upravo to i dešava. Međutim, zbog odgovornosti prema sebi i drugima, trebali bismo da budemo obazrivi i da bez obzira na radoznalost koja nas mami da izađemo iz kuća i okupimo društvo, to odložimo za kasnije.

Pitate se kako se izboriti sa smanjenim kretanjem, naročito u periodu kada se priroda budi, parkovi mirišu na cveće i „dozivaju nas“ nežnim bojama?  Organizujte vreme koje provodite kod kuće, ali i svoje izlaske. Tako ćete uživati u čarima proleća svesni da ste učinili sve da sačuvate svoje zdravlje. Nemojte propuštati šetnju, ali se naviknite da neko vreme u njoj uživate sami ili u društvu ukućana. A kada završite šetnju, pogledajte par predloga koji će vam pomoći da najbolje iskoristite vreme provedeno kod kuće.

Sigurni smo da ste odgledali veliki broj serija i filmova, preslušali brojne onlajn koncerte ili podkaste, kao i da redovno vežbate uz onlajn treninge. Možda ste neke od ovih aktivnosti i „izgustirali“, pa biste radije sedeli u osunčanoj bašti kafića ili otišli na putovanje. Ali, imajući u vidu da nam je zdravlje ipak najvažnije, savetujemo vam da posmatrate ovu situaciju sa pozitivne strane, te da vreme provedeno u svom domu iskoristite na najkvalitetniji i najpraktičniji način, jer još uvek imate vremena za sve one stvari koje ste možda odlagali.

Za početak, širom otvorite prozore, zakuvajte kafu i uz omiljenu muziku, napravite prvi korak ka vašoj zamišljenoj oazi. Na plašite se da dom osvežite krupnijim promenama, jer proleće je vreme za raspremanje i nove ideje. Ukoliko to već niste uradili, predlažemo da počnete od krečenja. Odaberite novu boju za svoje zidove i unesite novu energiju u životni prostor. Sigurni smo da će ova aktivnost prijati i vašim mišićima, jer pokreće celo telo. Ne zaboravite na terasu ili dvorište. Oplemenite ih bojama, cvećem i udobnim stolicama sa kojih ćete moći da kafenišete, upijajući zrake sunca ili posmatrajući njegov zalazak. A kada unesete boje u prostor, posvetite vreme i svom ormanu. Polazak na posao će sigurno olakšati sređene fioke u kojima ćete lako pronalaziti potrebnu garderobu.

Nakon ovih aktivnosti, predlažemo da ugodite sebi i prepustite se jednom potpuno hedonističkom užitku. Topla kupka uz laganu muziku i čašu omiljenog pića će vam sigurno pomoći da se odmorite, pre nego što uzmete omiljenu knjigu u ruke i izađete u baštu ili terasu koju ste „začinili“ detaljima. A ukoliko vi imate neki savet ili primer kako na praktičan način koristiti vreme kod kuće, nemojte se suzdržavati da ga podelite sa nama u komentaru!

Sve novosti

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!