Zabava

Nova knjiga i šoljica omiljene kafe

Za dane… i noći pune uživanja:

NOVA KNJIGA I ŠOLJICA OMILJENE KAFE

Sigurno nam nećete zameriti ako u ovoj sjajnoj rečenici „Ne postoji dovoljno dugačka knjiga, niti dovoljno velika šolja čaja za mene“, čaj zamenimo – kafom. Jer, za mnoge od nas gotovo sigurno ne postoji ni dovoljno obimna knjiga, ako se u istu „zaljubimo” tokom čitanja, ni dovoljno velika šolja kafe, posebno sveže mlevene, koju bismo ispijali sa uvek prisutnim uživanjem, ne želeći da vidimo dno šolje.

Uživanje je svakako jedna stavka koja spaja knjige i kafu. U prvima uživate jer vas gotovo uvek vode u neki magičan, misteriozan, izazovan svet koji pisac kreira za čitaoce, a u kafi zbog omiljenog i jedinstvenog ukusa i mirisa.  

Zato odvojite koji minut za sebe i skuvajte jednu veliku šolju sveže mlevene kafe, i prođite kroz najpopularnije naslove koji su obeležili Laguninu nedavno održanu manifestaciju „Noć knjige”. Neke od njih smo izdvojili za vas.

„Sunčeva sestra“ Lusinda Rajli

Ukoliko ste već imali prilike da uživate u svetskom bestseleru „Sedam sestara“ verujemo da vam se je posebno obradovao dugo očekivani šesti nastavak ovog serijala. Neki ističu da će vam ovaj roman zarobiti srce, obradovati i posebno vas očarati, a pojedini ga nazivaju i „neodoljivim romanom epskih razmera“.

Glavni junak romana, Elektra d’Aplijez, onima koji je ne poznaju deluje kao žena koja ima sve. Budući da je svetski top-model ona je lepa, bogata i poznata. Ipak, njeno nestabilno psihičko stanje sada je dodatno uzdrmano smrću Tate Solta, neobičnog milijardera koji je usvojio šest kćeri iz šest različitih krajeva sveta. Boreći se sa sopstvenim demonima Elektra se okreće alkoholu i drogama. Dok su svi zabrinuti za njeno zdravlje, Elektra prima pismo od neznanke koja tvrdi da je njena prava baka.

Verujemo da će Lusinda Rajli i ovoga puta ispuniti očekivanja svoje verne publike, a za one koji do sada nisu imali prilike da se uvere u njen pripovedački talenat ovo će biti povod da se upuste u avanturu i pročitaju i preostalih pet knjiga ovog čarobnog serijala.

„Uznemireni ljudi”, Frederik Bakman

Tokom razgledanja stana koji je na prodaju, jedan propali pljačkaš banke zaključaće se u njemu sa agentom za prodaju nekretnina, dvojicom ogorčenih zavisnika od Ikee, trudnicom, samoubilački nastrojenim multimilionerom i zecom. Kada policija konačno bude upala u stan, zateći će ga... praznog. A onda se taoci jave policiji sa svojim beskorisnim iskazima i saznajemo šta se stvarno dogodilo. Ili ipak ne saznajemo?

Kritika hvali ovaj roman, nazivajući ga „najluđim romanom” Frederika Bakmana. Ovo je, i prema informacijama iz Izdavačke kuće „Laguna” jedan od najprodavanijih naslova tokom „Noći knjige”. Bakman je i u svom najnovijem delu ostao veran sebi i stilu pisanja. Pažnju čitalaca drži odličnim humorom i neočekivanim obrtima, pričom koja duboko zadire u sve emocije običnih ljudi. Bakmanovi romani prodati su u 12 miliona primeraka širom sveta, zašto se ne biste uverili šta je to čime ih bestseleri ovog autora privlače?

„Kratko pismo za dugi rastanak“, Peter Handke

Pismo je bilo kratko, glasilo je: „U Njujorku sam. Ujedno te molim da me ne tražiš, ne bi bilo dobro da me pronađeš“. Tragajući za svojom ženom Juditom, bezimeni junak romana, mladi Austrijanac, putuje Amerikom. Od hotela u u Njujorku, preko Filadelfije (gde mu se pridružuje stara ljubav sa svojom dvogodišnjom ćerkom), Sent Luisa, Tusona i Oregona, postaje jasno da u stvari Judita njega progoni s namerom da ga ubije. Na obali Tihog okeana, Handkeov junak srešće svoju ženu sa pištoljem u ruci…

Kritika ovu knjigu naziva „veličanstvenim ljubavnim romanom”, bezizlaznim ljubavnim lavirintom, a bila je i česti izbor posetilaca manifestacije „Noć knjige”.

Dobre knjige i šolja vrele sveže mlevene kafe je često nešto što vam je sasvim dovoljno za idealan dan.

Da li ste vi možda posetili „Noć knjige”? Koja knjiga je privukla vašu pažnju? Podelite sa nama vaše omiljene naslove…

Sve novosti

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!