Slatka pita od jabuka i dunja

Miris pečene pite za mnoge od nas predstavlja miris detinjstva. Bezbrižan trenutak u kome igru prekida poslastica posuta šećerom u prahu. Ko još može odoleti slatkoj piti od jabuka i dunja. Za njenu pripremu postoji mnogo različitih recepata i načina. Neki vole lenju pitu, neki američku, dok je i holandska popularna kod domaćica. Ipak, svima poznata i većini omiljena je slatka pita od jabuka i dunja, pripremljena sa korama.
U nastavku vam donosimo recept za ovu kraljicu poslastica u periodu jeseni. Na vama je da odete do prodavnice, kupite sastojke, stavite kafu i počnete sa pripremom. Sigurno je da će se cela porodica obradovati.
Sastojci:
- 0,5 kg kora za pitu
- 0,5 kg jabuka
- 0,5 kg dunja
- ulje
- cimet
- 200 g seckanih oraha ili badema
- oko 10 kašika šećera
- kesica vanilin šećera
- šećer u prahu
Priprema:
Jabuke i dunje operite, očistite i narendajte. Pomešajte ih sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Probajte smesu i dodajte još šećera po ukusu. Dodajte seckano suvo voće i ovom smesom filujte svaku koru (prethodno pouljenu). Poslažite u pouljen pleh. Pecite u rerni od 20 do 25 minuta i kada se ohladi pospite šećerom u prahu.
Dodatni savet:
Kako biste upotpunili ukus i uneli novinu u ovaj recept, poslužite pitu uz sladoled od vanile i šoljicu sveže mlevene kafe.
I ne zaboravite, uvek tražite kisele jabuke jer one piti daju pravi ukus koji svi volimo.
Prijatno!
Da li vaši ukućani vole pitu od jabuka i dunja? Napišite u komentaru svoj tajni sastojak za ukusnu pitu.
Povratak