Gastronomija

Sarmice sa vinovom lozom

Možda ste navikli da sarme pripremate uglavnom sa kiselim kupusom, ali one sa listom vinove loze su pravo ukusno prolećno jelo. Sigurno ste čuli za njih, možda i probali, a sada vam nudimo priliku da ih sami i spremite kod kuće. Kada pročitate recept shvatiće da sama priprema nije suviše zahtevna, a kada osetite njihov ukus, poželećete da ih skuvate još koji put za sebe i svoje ukućane.

Sastojci

  • oko 20 listova vinove loze
  • 500–600 g mlevenog mesa
  • malo pirinča
  • 0,5 l paradajz-pirea
  • so

Priprema

Propržite iseckan luk na ulju i dodajte mu mleveno meso i pirinač. Pržite dvadesetak minuta. Gotovu smesu stavljajte kašičicom na listove vinove loze. Slažite u podmazan pleh i prelijte paradajz-pireom i vodom (da sve sarmice budu prekrivene tečnošću). Prekrijte alu-folijom. Pecite u rerni dvadesetak minuta. Poslužite s kiselim mlekom.

Savet

Sarmice možete uvijati i u zelje. Za posnu varijantu koristite sojine ljuspice i pečurke.

Prijatan ručak!

Da li ste imali priliku da probate ili napravite sarmice sa vinovom lozom?

Sve novosti

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!