Gastronomija

Puslice sa posebnom aromom kafe

Ako ste se pitali odakle potiču čuvene puslice koje su naše bake pravile još od davnina, sigurno će vam biti zanimljiv podatak da ih je prvi napravio italijanski kuvar Gasparini, u 18. veku. Tradicionalni i stari recepti postali su deo internacionalne kuhinje, i može se reći da predstavljaju test za svakoga ko želi da dobije titulu dobrog kuvara ili kuvarice.

Oprobajte se u ovim veštinama i pripremite sebi i svojoj porodici  puslice sa kafom.

POTREBNI SASTOJCI

4 belanceta

250 g šećera  prahu

2 kesice vanilinog šećera

1 kašika limunovog soka

Malo soli (na vrh noža)

1 kašičica oštrog brašna

1 kašika sveže mlevene Grand kafe Gold

Orasi ili suvo grožđe po ukusu

Umutite čvrst sneg od belanaca sa malo soli, pa polako dodajte sve ostale sastojke tokom mućenja. U pleh obložen podmazanim papirom za pečenje ređajte jezgra oraha ili suvo grožđe, praveći rastojanje, a preko njih kašičicom ili špricem oblikujte puslice. Pecite ih, odnosno sušite oko dva sata na temperaturi od 120 stepeni.

Izvor: Milja Lukić, Lepa i srećna

 

Da li se pre odlučujete za kolače koji se pripremaju lagano kao puslice ili vašem temperamentu više prija nešto zahtevnija priprema kolača?

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!