Gastronomija

Možete li odoleti ovim slatkim zalogajima koji potiču iz Francuske?

Od kafe, čokolade, jagoda, kikiriki putera, badema ili jabuka, sladak tartuf poznatiji kao trufle se smatra tipičnom francuskom poslasticom koja je danas omiljena među zaljubljenicima u slatke zalogaje. Recepata i kombinacija ukusa je mnogo, a trufle sa kafom i čokoladom vizuelno podsećaju na prave sveže tartufe, po kojima je ovaj kolač dobio ime.

POTREBNI SASTOJCI ZA KAFENE TRUFLE

Po 180 g crne i mlečne čokolade

1 dl slatke pavlake

25 g maslaca

2 kašike sveže mlevene Grand kafe Gold

50 g kako-praha

Pomešajte slatku pavlaku, sveže mlevenu kafu i maslac, i prokuvajte smesu. Kada je sklonite sa vatre, dodajte obe čokolade i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa stavite u zamrzivač na jedan sat. Nakon što se masa stegne, kašikom vadite loptice, uvaljajte ih u kakao i poređajte na tacnu. Ne zaboravite da ih čuvate u frižideru, kako bi zadržale oblik, ali i teksturu.

Izvor: Milja Lukić, Lepa i srećna

 

Pozivamo vas da podelite sa nama utiske, ukoliko ste probali ili pravili trufle, a zašto da ne, pošaljite nam i koju fotografiju.

Sve novosti

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!