Faširana vekna

Stiže nam polako hladnije vreme, a pravim gurmanima je to i asocijacija na ukusne i kalorične obroke. U nastavku možete pronaći recept za tradicionalno jelo koje ne zahteva mnogo umeća, a dobra stvar je i da nije potrebno previše vremena za njegovu pripremu. Kada ubacite ovu veknu od mesa u rernu imate sasvim dovoljno vremena da na miru popijete šoljicu omiljene sveže mlevene kafe. Nakon toga je spreman ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 900 g mešanog mlevenog mesa
- 2 crvene paprike
- 2 jajeta
- 4 kriške hleba
- 50 g rendanog parmezana
- 1 čaša mleka
- malo peršuna
- malo ruzmarina
- glavica crnog luka
- so, biber
Priprema:
U mleko stavite kriške hleba da omekšaju. Sitno iseckajte luk, paprike i ruzmarin. Pomešajte meso sa lukom i sitno seckanim peršunom. Dodajte paprike, so, biber, sir, jaja i hleb. Pokvasite ruke i formirajte smesu u obliku vekne. Veknu stavite na pleh u koji ste stavili papir za pečenje i umotajte u njega. Pecite na 180ºC oko 40 min. Kad je vekna pečena, odmotajte meso iz papira i pecite još deset minuta.
Savet:
Veknu možete rolovati i puniti na primer celim jajima, a obložiti sa 150 g slanine.
Prijatan ručak!
Da li ste imali priliku da pripremite ovu ukusnu veknu od mesa?
Povratak