Gastronomija

Faširana vekna

Stiže nam polako hladnije vreme, a pravim gurmanima je to i asocijacija na ukusne i kalorične obroke. U nastavku možete pronaći recept za tradicionalno jelo koje ne zahteva mnogo umeća, a dobra stvar je i da nije potrebno previše vremena za njegovu pripremu. Kada ubacite ovu veknu od mesa u rernu imate sasvim dovoljno vremena da na miru popijete šoljicu omiljene sveže mlevene kafe. Nakon toga je spreman ručak za celu porodicu.  

Sastojci:

  • 900 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 crvene paprike
  • 2 jajeta
  • 4 kriške hleba
  • 50 g rendanog parmezana
  • 1 čaša mleka
  • malo peršuna
  • malo ruzmarina
  • glavica crnog luka
  • so, biber

Priprema:

U mleko stavite kriške hleba da omekšaju. Sitno iseckajte luk, paprike i ruzmarin. Pomešajte meso sa lukom i sitno seckanim peršunom. Dodajte paprike, so, biber, sir, jaja i hleb. Pokvasite ruke i formirajte smesu u obliku vekne. Veknu stavite na pleh u koji ste stavili papir za pečenje i umotajte u njega. Pecite na 180ºC oko 40 min. Kad je vekna pečena, odmotajte meso iz papira i pecite još deset minuta.

Savet:

Veknu možete rolovati i puniti na primer celim jajima, a obložiti sa 150 g slanine.

Prijatan ručak!

Da li ste imali priliku da pripremite ovu ukusnu veknu od mesa?

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!