Zabava

Aktivnosti u kojima možete uživati sa svojim mališanima tokom jeseni

Iako možda niste ljubitelj jeseni, ovo godišnje doba može biti prelepo zbog svojih boja, opalog lišća, kestenova, šišarki, žireva i mnogih drugih jesenjih plodova. Pa zašto ga onda ne biste iskoristili na najbolji mogući način, uživajući sa svojim mališanima?

U nastavku vam donosimo nekoliko predloga aktivnosti kojima ćete podstaći maštu i kreativnost kod dece.

Aktivnosti sa suvim lišćem

Suvo lišće je jedna od glavnih asocijacija na jesen. Dvorišta, parkovi i igrališta su ih prepuni, a mališani obožavaju da se igraju sa njim jer je zabavno, i privlači ih svojim bojama. Svaka šetnja je odlična prilika da nakon igre sakupite razne materijale za kreativne radionice kod kuce. Upravo se suvo lišće može iskoristiti za zanimljive projekte koje možete osmisliti sa svojim mališanima i na taj način im probuditi kreativnost i želju za igrom u hladnim i kišnim danima koji su pred nama.

Deca obožavaju životinje, pa se suvo lišće može iskoristiti za pravljenje silueta životinjica. Potrebno je da u prvoj sledećoj šetnji parkom pokupite suve listove različitih veličina i boja. Oni se zatim mogu oblikovati i lepiti na papir kako bi se dobila silueta željene životinje. Ova aktivnost je zahtevnija, ali je sjajna za vežbanje strpljenja, mašte i preciznosti pokreta. Pored lišća, za ovu aktivnost se mogu koristiti i drugi plodovi jeseni, kao što su šišarke i kestenje.

Još jedan od predloga je jesenji kolaž. Pravljenje kolaža može biti zanimljivo, a ujedno predstavlja i jednostavnu aktivnost. Potrebno je da svo skupljeno lišće koje je preostalo od prethodne aktivnosti poređate i zalepite na hamer papiru žute ili narandžaste boje. Moguće je i lepiti lišće tako da se naprave određeni oblici ili slova. Zatim, mališani ovim kolažom mogu ukrasiti vrata svoje sobe, čime bi se svakodnevno divili svom jesenjem radu.

 Frizuru od lišća će devojčice obožavati. Sve što je potrebno je da im na belom papiru nacrtate lice nakon čega će lepljenjem lišća praviti željene frizure. Te frizure se mogu razlikovati u zavisnosti od boje i veličine lišća, ali se dodatno mogu ukrasiti šljokicama, zvezdicama i mnogim drugim detaljima.

zabava jesen

Potpuri od šišarki

Pravljenje jesenjih potpurija je još jedna zabavna aktivnost koja će uneti miris jeseni u vaš dom i koju će vaša deca obožavati. Iskoristite sve plodove jeseni i kreirajte zanimljive aranžmane koji prostoru mogu doneti utisak jeseni. Prošetajte se sa decom po parku i sakupite šišarke i žirove. Važna napomena je da ih pre pravljenja potpurija očistite od blata i bubica. Nakon toga nanesite malo lepka na njih i pospite ih cimetom pa ostavite da se osuše preko noći. Sada je sve spremno za dekorisanje omiljene činije. Potpuri će sledećeg jutra lepo zamirisati. Dodatan savet je da ga možete dodatno obogatiti borovim iglicama, osušenom korom pomorandže ili karanfilićima, čime bi uneli miris jeseni u svoj dom.

Da li vaši mališani imaju omiljenu aktivnost tokom jeseni? Napišite u komentaru kako im tokom jeseni ispunjavate dan.

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možeš da postaviš njihova ograničenja. Više informacija potraži u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogući ili onemogući veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!