Kako da...

Mirisne sveće sa zrnima kafe – idealna dekoracija za vaš dom

Popodnevni ritual ispijanja šoljice tek skuvane domaće kafe nema cenu. U tišini ili uz laganu muziku, sami ili u društvu, uz miris toplog napitka uživanje je zagarantovano. Opuštajući miris kafe može da vas dočeka i kada uđete u stan, umorni posle dnevnih obaveza, i da vas gotovo garantovano opusti i vrati vam energiju.

Pored toga što bude prijatan osećaj, arome mirisnih sveća nadražuju sva naša čula, a njihovo pravljenje je jednostavno i brzo.

Potrebni su vam:

Staklena šoljica
1 kašičica samlevene kafe
Vosak
Fitilj
Metalna ili staklena činijica za mešanje
Lonac

Postupak:

Dodajte vosak u metalnu posudu i stavite ga iznad lonca koji je do pola ispunjen vodom. Zagrejte vodu i sačekajte da se vosak otopi.

Na dno staklene šoljice u kojoj želite da napravite sveću postavite fitilj i dodajte mlevenu kafu. Pola otopljenog voska sipajte preko kafe i sačekajte da se ohladi. Drugu polovinu otopljenog voska pomešajte sa velikim zrnima kafe, a zatim sipajte u posudu vodeći računa da vrh fitilja ostane iznad voska. Ostavite da se dobro ohladi.

Za dodatnu aromu možete dodati štapić cimeta ili vanile kako biste dobili nešto slađi miris.

Zimski period, kada više vremena provodimo kod kuće, idealan je za „uradi sam“ tutorijale. Da li ste već probali da napravite svoju mirišljavu sveću? Pišite nam u komentarima.

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možeš da postaviš njihova ograničenja. Više informacija potraži u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogući ili onemogući veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!