Kako da...

Kako da jednostavno i lako napravite jelku za zid

Skoro je nemoguće zamisliti novogodišnje praznike bez okićene jelke, koja mnoge od nas asocira na toplu atmosferu doma. Biranje raznih zanimljivih ukrasa, kreativne dekoracije, donosi nam onaj neodoljivi osećaj bezbrižnosti i radosti. Znamo da u većini slučajeva zamišljamo veliku ukrašenu jelku koja zauzima pola dnevne sobe, ali ukoliko nemate dovoljno prostora u vašem stanu ili kući, ili želite malo drugačiju dekoraciju ove godine, možete da se odlučite za pravljanje jelke na zidu.

U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko korisnih saveta, a vi ne zaboravite da pripremite vašu omiljenu sveže mlevenu kafu, koja će vas sigurno inspirisati na razne kreativne ideje.

Jelka od grana drveća

Ukoliko živite blizu nekog parka ili šume, prošetajte i i izabrate nekoliko drvenih prutova, različitih dužina (ako imate adekvatan alat, neke izrežite po željenoj dužini). U zid zakucajte jedan ekser, na koji ćete zakačiti deo kanapa, kojim možete uvezati grane položene paralelno u odnosu jedna na drugu, od najšire ka najužoj. Konstrukcija bi trebalo da prati trouglasti oblik jelke. Kada uspešno završite sa tim delom, pomoću konca ili kanapa, na drvene grane uvežite zelene grančice prirodne ili veštačke jelke. Nakon toga sledi najlepši deo, a to je stavljanje raznih ukrasa, u vidu pahuljica, anđelčića, zvezda i ostalih, omiljenih nam dekoracija. Svetleće lampice su idealne za „final touch“, tako da ćete nesumnjivo uživati u magičnom sjaju vaše prostorije.

Jelka na zidu od girlandi

Verovatno se mnogi od vas pitaju šta je girlanda, pa hajde odmah to da objasnimo. U pitanju je veštačka jelkina grana, u savitljivoj formi, koja može da se oblikuje u željenim oblicima. Girlandu možete savijati „cik-cak“, i pričvrstiti za zid lepljivom trakom, ili uz pomoć eksera i kanapčića. Ukrasite je svećicama, ukrasima različitih boja, a da bude još slađe, zakačite i razne slatkiše, poput bombona i lizalica. U tom slučaju, verovatno ćete morati malo češće da je ukrašavate, jer će sve ove uksune poslastice sigurno mamiti vaše ukućane i goste na slatke zalogaje.

jelka grinalda

Jelka na papiru

Za izradu ove jelke, potrebno je da uzmete hamer papir u željenoj boji, a može da posluži i neko prazno platno. Crtanje jelke na ovakvoj podlozi može biti sjajan način zabave za vaše najmlađe, koji će jedva čekati da se nađu u ulozi umetnika. Zajedno pustite mašti na volju i naslikajte najlepše motive, a neće škoditi ni ako se malo umažete. Možete da koristite tempere, neke intenzivnije boje za crtanje, kako bi slika bila što upečatljivija. Pored toga, zalepite i neke interesantne stikere ili dodajte šljokice, koje su obavezni deo mnogih prazničnih dekoracija. Kada je vaše remek-delo spremno, poželjno je da ga uramite kako ne bi došlo do savijanja ivica.

Jelka od fotografija

Zbog sve češće upotrebe savremenih tehnologija, izgubila se navika izrađivanja fotografija. Ako u ovim prazničnim danima želite da one ipak izađu na svetlost dana i krase omiljeni kutak vašeg doma, savršena je prilika da ih iskoristite kao dekoraciju. Na zidu nalepite, u obliku stranica trougla, tri parčeta lepljive trake u beloj, ili nekoj drugoj boji. U okviru te forme, zalepite vaše odabrane fotografije, koje će vas vratiti u neke najlepše trenutke i događaje. Neka vas osmesi vaših najdražih osoba sa slika svakodnevno greju u ovim hladnim, zimskim danima. Da bi čarolija bila potpuna, ovakvu „jelku“ možete takođe dodatno ulepšati šarenolikim lampicama ili nekim dekorativnim figuricama.

Nadamo se da će vam neki od ovih primera koristiti i izazvati vašu kreativnu stranu, a verujemo da će vaša porodici i prijatelji rado biti deo čarolije pravljenja i ukrašavanja novogodišnje jelke.jelka od fotografija

Koja ideja se vama najviše dopada i kakve vrste prazničnih dekoracija najviše volite?

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možeš da postaviš njihova ograničenja. Više informacija potraži u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogući ili onemogući veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!