I miris i ukus

Stavi kafu!

„Stavi kafu“ je jedna od omiljenih rečenica! Podjednako joj se radujemo bilo da je čujemo od naših najmilijih, prijatelja ili porodice, kao i kada je mi njima upućujemo. Ona nikad ne predstavlja samo kafu već najavu lepog druženja i prijatnih trenutaka koje ćemo provesti zajedno.

Mnogi od nas zapravo dan započnu tako što kolegama kažu „Stavi kafu!“ čim stignu na posao, i na taj način se pripremimo za obaveze koje nas očekuju. Ta zajednička kafa je neophodan sastojak na početku svakog radnog dana, iz koje dobijamo elan i energiju. Naravno, neizostavna je i ona prva jutarnja kod kuće pre posla ili tokom vikenda, uz koju posebno uživamo sa najdražima. Vikendi rezervisani za odmor i opuštanje i duga jutra sa porodicom koje upotpunjuje miris iz šoljice tek skuvane sveže mlevene kafe. Tada zajedno sumiramo utiske, prepričavamo iskustva i događaje koji iz prethodne nedelje, ali i pravimo nove zajedničke planove. Tražimo savete, ili ih pak dajemo, smejemo se, zbilažavamo, na okupu smo i zajedno.

Neki pak jedva čekaju poziv na popodnevno druženje čim stignu sa posla i završe sve dnevne obaveze. Poruka „Stavi kafu, dolazim za 10 minuta“ od najboljeg prijatelja izaziva u nama samo pozitivne emocije i uzbuđenje, jer se radujemo prijatnim momentima koje ćemo sa prijateljima provesti.

Da li ste i vi nekada sami sebi rekli „Stavi kafu“ ? Odnosno, radujete se li trenucima koje provodite sa samim sobom, opuštajući se uz omiljenu šoljicu sveže mlevene kafe? Svi jedva čekamo to slobodno vreme, tih slobodnih sat vremena, kada nemamo obaveze i možemo u potpunosti da se isključimo od svega. U tim momentima nam se čini kao da je ceo svet naš, dok se relaksiramo čitajući knjigu ili dok gledamo svoju omiljenu seriju, a naravno pun doživljaj svemu tome jeste puna šolja kafe čija nam aroma i miris pruža dodatni ugođaj.

Koliko god da nam izgleda da vreme brzo prolazi i da slobodnih trenutaka koje provodimo sa dragim ljudima ima sve manje, neka druženje uz kafu bude način da se to promeni!

Podelite sa nama u komentaru kome vi najviše volite da pošaljete poziv na kafu?

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možeš da postaviš njihova ograničenja. Više informacija potraži u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogući ili onemogući veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!