I miris i ukus

Recept za „zdrave“ navike: Kafa, smeh i dobri prijatelji

Da li se i vama često dešava da kada želite da srećan trenutak podelite sa nekim, ali i kada ste umorni, pa i pod stresom, pozovete drage ljude na kafu? Taj osećaj bliskosti koji imate sa njima, upotpunjen šoljicom sveže mlevene kafe, veoma često ništa ne može da zameni. I baš to je jedan od glavnih razloga zbog čega kafa zauzima posebno mesto u našim srcima.

Malo je stvari koje mogu da se porede sa druženjem uz šoljicu kafe. Takve prilike su više od svakodnevnog rituala, jer nas ispunjavaju emocionalno. Čini nam se da bismo, dok držimo šoljicu u ruci ispijajući čarobni napitak sa prijateljima, te trenutke nekako „zamrzli“, da su uvek tu, dok ne stvorimo neke divne nove, zajedničke momente. Zato i možemo reći da recept za „zdrave“ životne navike uključuje kafu, smeh i dobre prijatelje. I pregršt emocija.

Zaista, druženja uz kafu nemaju samo trenutni efekat. Zamislite da ste se upravo vratili kući puni utisaka o trenucima koje ste proveli zajedno sa prijateljima na kafi. Pričali ste o svemu o čemu ste želeli, smejali ste se, plakali i davali savete jedni drugima. Sve te emocije ostaju usidrene u vašim mislima i o njima možete razmišljati sutra, ako vam dan ne prođe dobro. Dovoljno je samo da se setite trenutaka koji vam vraćaju energiju i radost. Čuvajte ih jer vas oni mogu ohrabriti, dati vam snagu, kada vam je najpotrebnije.

Zato, ne zaboravite da već danas popijete domaću kafu sa prijateljima i drugim dragim ljudima. I dok pijete kafu, onu svežu mlevenu naravno, pitajte ih kako su, šta su danas radili, kako im je protekao dan. Podelite sa njima vaše emocije, impresije o možda novom filmu koji ste pogledali, dajte im preporuku kuda da otputuju. Ili prosto budite tu, pored njih.

Da li i koliko često vi sa prijateljima pijete pravu domaću, sveže mlevenu kafu? Kojih se trenutaka provedenih sa dragim ljudima vi rado setite?

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možeš da postaviš njihova ograničenja. Više informacija potraži u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogući ili onemogući veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!