Darko Batovac
FOTO
Moj komšija i prijatelj Bojan, neobičan je i strastven kuvar. On je ustvari samouk po tom pitanju i sve je naučio još u studentskim danima spremajući sam jela za porodicu dok su roditelji i brat radili na poslu. On je poznat po eksperimentisanju pri spremanju hrane... npr. praveći pizzu sa kracima lignji, riblje ćevape od rečne dunavske ribe, ili npr. slatkiš tufahije sa prelivenom čokoladom. No glavno i nezaobilazno jelo nas komšija a njegovih prijatelja je Raštika sa junetinom i suvim mesom. Pošto je Bojan rodom iz Mostara povukao je i smisao za hercegovačku kuhinju. Tajna ovog neobičnog jela je kombinacija suvih rebara, junetine, zeljaste biljke, luka, krompira i povrća. To je jelo koje povezuje nas komšije sa različitih područja a po nečemu i sličnih. Bojan naravno posle posluženog ručka za komšije ima i uvek neki desert kao i spremljenu Grand kafu koju kako on kaže peče u džezvi i to na bosanski način, nije u pitanju klasično kuvanje turske kafe. Taj miris kafe uistinu se i oseća prolaskom kroz naselje Ledine ka Surčinu, gde je Bojan takoreći u komšiluku Vaše firme. Taj kulinarski virtuoz uvek je spreman za nova iznenadjenja, ljubitelj je rock muzike i uvek raspoložen za dobro druženje sa komšijama i prijateljima.