Amra Divanefendić
FOTO
Amra i Amina Letnji vreli dani u Novom Pazaru, u ulici Dubrovačkoj, komšinice, dve najbolje drugarice ispijaju kafu Grand, a uz to nerazdvojno slatko od šumskih jagodica. Pričaju o svemu o prošlosti i sadašnjosti. Znaju se baš odavno, još kad im kafa beše gorka, a sada je Amra fakultet završila, a Amina uskoro završava. Menjale se komšinice, ali stari recept ostade isti: Na kilogram šumskih jagoda ide 1 kg sećera. U mokru šerpu ređati: red šećera, red voća, red šećera, red voća.. ponavljati postupak tako da zadnji bude šećer. Poklopiti i ostaviti da prenoći. Sutra dan kuvati 15ak min. (U početku malo promešati da ne zagori). Kada malo zgusne skloniti s vatre. Kašikom ukloniti penu, a onda mokrom pamučnom krpom prekriti šerpu, dobro je umotati. Ostavi da se ohladi. Nakon toga dodati 2 kesice vanilinog šećera i slatko je spremno ????