Verica Poznanović
FOTO
Ja stvarno volim da pravim kuglof. Znammm Lako i brzo se sprema ne iziskuje mnogo truda ni vremena. Ne volim dugo vremena da se zadržavam u kuhinji. I tomi je poznato, znam te ceo život. Počela sam da čitam knjigu koja te prosto mami da je čitaš, ne da ti da je ispustiš iz ruku, to su one knjige koje se čitaju u jednom dahu. I to znam, spakuj i meni par knjiga mami da ponesem, ali neko lako štivo. Bez vampira, veštica i putovanja kroz vreme. Dobrooo Daj i recept za kuglof, mami da dam. Mami, ja mislila tebi. Koliko si to čokolade stavila? Više od 400g. Pa da kad je nisi kupovalaaaaa Nisam, ti si mi je poklonila. Evo recept Potrebno je: 4 jaja, 250 g brašna, 200 g čokolade, 100 ml ulja, 150 g šećera, 5 kašika džema od kajsija, 1 vanilin šećer i pola praška za pecivo. Za fil je potrebno: pola litre mleka, 2 pudinga od vanile, 100g šećera, 125g margarina i desetak kajsija. Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, ulje brašno , vanillin šećer i prašak za pecivo sve lepo izjednačiti. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom ako nemate silikonski kalup. Izliti smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Odnosno dok ne bude pečen. Pečen kuglof izvaditi iz kalup i ostaviti da se ohladi. Za to vreme skuvati dva pudinga od vanile u pola litre mleka sa dodatkom šećera. Kada se puding dobro ohladi, dodati mu umućen margarin i seckane kajsije, sve dobro sjediniti. Kuglof iseći vodoravno i filovati filom. Divan je, uz kafu je fantastičan. Oće li više ta kafa? Stižeeeee