Verica Poznanović
FOTO
Potrebno je za zrna kafe Dođi na kafu, imam odličan recept, dopašće ti se sigurno, ma znaš ništa komplikovano lako se pravi a izgleda božanstveno. I miris i ukus i izgled. 250 g šećera, 100 ml vode, 125 g margarina, 100 g mlevenih oraha, 100 g mlevenog keksa, 80 g čokolade i 2 kašičice mlevene kafe. Glazura 100 g čokolade i 3 kašike ulja. Priprema: Skuvajte šećer sa vodom, kuvajte oko 3-4 minuta. Sklonite sa ringle pa dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi. Dodajte orahe, keks, čokoladu, mlevenu kafu i sve sjedinite pa ostavite da se ohladi. Rukama oblikujte male kuglice i u svaku utisnite čačkalicu po sredini da se dobije oblik zrna kafe. Ostavite da se stegnu pa ih provucite kroz glazuru od otopljene čokolade, ponovo predjite čačkalicom po otisku i ostavite na celofanu da se stegne glazura.