Katarina Krčmarević
FOTO
Svakog jutra osetim sa terase omamljujuci miris grand kafe koju komsinica kuva u isto vreme. Inspirisana mirisom, odlucila sam da uz kafu napravim vocne kolace jer je njena basta prepuna jagoda, malina i ostalog bobicavog voca. Komsijske price nisu price, ako se ne pricaju uz gutljaje kvalitetne i posebne GRAND kafe.Uz kafu nam uvek dobro dodje kolac koji ja napravim od njenog svezeg voca iz baste. Svakog jutra umesto da pije sama kafu ona svrati kod mene gde posle ukusnih kolaca od svezeg voca imamo jos jedan kvalitetniji desert dizestiv GRAND KAFU. kolac sa jagodama: 3 jaja, 10 kasika secera, 10 kasika mleka, 10 kasika brasna, 1 pecivo. Umutiti sastojke i staviti da se pece 20 minuta na 190 stepeni. Fil: 1/2 l vode i 200g secera prokuvati i dodati jagode. U to dodati dva pudinga. Hladno mleko preliti preko ispecene kore, a zatim vrelu smesu od pudinga i jagoda preliti preko kore vec prelivene mlekom. Tart od malina koji se ne pece. 600 ml mleka 100 g secera 200 g malina 10 g putera 150g griza 100 ml slatke pavlake Kao podlogu u kalupu poredjate jafu ili keks po zelji. zatim u 600 ml mleka rastopite secer i postepeno dodavati griz, kuvati dok se ne zgusne i dodavati slatku pavlaku. Zatim u 10 grama putera proprziti sveze maline. Smesu od griza podeliti na pola i u jednoj polovini dodati sok od uprzenih malina( prethodno iscedjen i ukloniti bobice) a druga polovina ostaje ista. Preliti griz preko podloge, sacekati da se stegne pa preliti i drugi sloj. Ukrasiti vocem po zelji ili slagom. Prijatno