Otkrij savršenu kafu

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationSveža mlevena kafa
Sveža mlevena kafa
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#hajmonakafu

#Fun #Recept #Kviz #I miris i ukus #hajdedaimamovremenaPogledaj sve
Koliko nas dobro poznaješ?
Kviz

Koliko nas dobro poznaješ?

Upoznaj Grand Kafu

Tvoj savršeni vikend - vreme je da imaš vreme za sebe

Da li vam se nekada desilo da subotom ujutru krenete na pijacu i sretnete komšinicu kojoj iz ranca vire štapovi za planinarenje? Vesela i nasmejana žuri u osvajanje novih vrhova, a vi ćete kao i obično praviti neko „vrh“ jelo koje deca obožavaju. A onda u nedelju i vas čeka planina – veša za peglanje. Sigurno ste tada i još mnogo puta u međuvremenu pomislili kako bi bilo lepo imati ceo jedan vikend samo za stvari koje volite, ali nikako da ih uglavite u raspored. Da, to je stvarno lepo, ali ne samo lepo već i neophodno.

Samo bez „pregorevanja“

U ubrzanom tempu života kojim većina danas živi lako je zaglaviti se u vrtlogu obaveza i zaboraviti na važnost brige o sebi. Stalno žongliranje između različitih zadataka, bez slobodnog termina za aktivnosti kojima punimo baterije, može biti izuzetno iscrpljujuće. Ukoliko povremeno ne zastanemo da se zapitamo kako smo i šta stvarno želimo, lako se može desiti da „pregorimo“.

Zato ne odlažite više taj savršeni vikend. Uz prepoznatljivu poruku „Hajde da imamo vremenaGrand kafa nas i još jednom podseća da je vreme dragoceni resurs koji moramo pažljivo trošiti. Treba imati vremena za drage ljude, za brigu o zdravlju i ostale stvari čija je važnost neupitna. Ali mora se naći vreme i samo za sebe. 

vikend

Uzmite planer

Skuvajte odmah jednu dobru kafu, razmislite šta je to što vas najviše ispunjava i prionite na planiranje. A evo i nekoliko ideja koje vas mogu inspirisati da osmislite svoj idealni vikend.

  • Domaći (avan)turizam: Deliblatska peščara, Stopića pećina, Đavolja Varoš, klisura Uvca, nacionalni parkovi, manastiri, banje … sigurno ima mnogo lepih mesta u Srbiji koje su vam dugo na listi želja. Odvojte prvi vikend u kom nemate neodložnih obaveza (peglanje i čišćenje se ne računaju) i osmislite rutu kojom ćete istražiti skrivene dragulje i destinacije. Ako volite pešačenje po planinama, domaća planinarska društva svakog vikenda imaju organizovane ture kojima se možete pridružiti.

  • Bioskop, pa opuštanje: Možda vam je dosta gledanja filmova kod kuće jer vas svaki čas prekida neko od ukućana. Osim toga, pojedini filmovi zaista zaslužuju da se pogledaju na velikom platnu. Ako ste ljubitelj pozorišta, potrebna je malo bolja organizacija nekoliko nedelja unapred, jer se veliki broj predstava rasproda čim izađe mesečni repertoar. Šta god da je vaš izbor, odaberite naslov i društvo, pa svratite posle na kafu da sumirate utiske. Drugi dan vikenda oslobodite za potpuno opuštanje. Prošetajte kroz park, uživajte u suncu, zakažite masažu, kozmetički tretman ili relaksaciju u spa centru.

  • Gurmanska tura: Saznajte gde se u vašem mestu pravi najbolje od onoga što volite - najbolji kroasani, najkremastiji sladoledi, najukusnija sveža pasta, najbolji rižoto, najhrskavije pečenje. Počastite sebe u šarmantnim enterijerima kafića i restorana, uživajući u kulinarskim delicijama. Ukoliko su u pitanju popularna mesta, ne zaboravite da na vreme rezervišete sto.

vikend 2

Nakon što pronađete odgovarajući datum i osmislite aktivnosti, prvo čestitajte sebi. Uspeli ste da odvojite vreme za ono što je stvarno važno. A onda dajte sve od sebe da ispunite plan, ne dozvoljavajući da vas neplanirane obaveze i očekivanja drugih u tome poremete. Uživajte u vremenu samo za sebe – zaslužujete ga. I setite se da svaka pauza za kafu može biti „vaše vreme“ ako tako rešite.