Mafini nikoga ne ostavljau ravnodušnim, možete ih jesti za doručak ili slatku užinu u popodnevnim časovima. Priprema je jednostavna, najteže je sačekati da se ohlade da biste mogli da uživate u njihovom ukusu!
Priprema: Izgnječiti banane i dodati sve mokre sastojke. U drugoj činiji pomešati suve sastojke. Suve sastojke postepeno dodavati u smesu mokrih sastojaka mešajući laganim pokretima sa špatulom ( ne koristiti mikser zbog nežne teksture ). Modle za mafine premazati sa kokosovim uljem i izliti dobijenu smesu.
Peći 25 minuta na 180 stepeni. Kada su mafini pečeni, ostaviti da se ohlade i ukrasiti po želji.
Za ukrašavanje mafina možete koristiti orašaste plodove, sveže ili kandirano voće. Sočne mafine servirajte uz šolju vruće domaće kafe i uživajte u esenciji ukusa koja će obradovati vaša nepca.