Otkrij savršenu kafu

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationSveža mlevena kafa
Sveža mlevena kafa
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#hajmonakafu

#Fun #Recept #Kviz ##DidYouKnow #I miris i ukus #hajdedaimamovremenaPogledaj sve
Ne gledaj u šolju, pregledaj se!
hajdedaimamovremena

Ne gledaj u šolju, pregledaj se!

Upoznaj Grand Kafu

7 fenomenalnih načina da upotrebite domaću mlevenu kafu

Obožavate taj čudesni crni napitak, njegov miris je dovoljan da širom otvorenih očiju “iskočite” iz kreveta, a kada probate ukus želite da u svakom gutljaju uživate beskonačno dugo. Da, ako vam već do sada nije jasno, otkrićemo vam tajnu. Pričamo o kafi, toj sveže mlevenoj neodoljivoj kafi.

Međutim, baš ovaj čudesni crni napitak kome dugujemo neka zaista vredna uživanja, druženja sa dragim osobama i zlata vredne momente koje “delimo” sa samim sobom pijuckajući ga, može se praktično iskoristiti na i na još nekoliko načina – od upotrebe u domaćinstvu do ulepšavanja. Otkrivamo vam sedam fenomenalnih načina da upotrebite domaću sveže mlevenu kafu. 

Za piling tela

Koža meka kao svila, nežna, skoro kao bebina? Pa koja žena ovakvu kožu ne bi poželela. I dok verujemo koristitite razne pilinge ili maske za postizanje ovakvog efekta, zašto ne biste probale i iskoristile sveže mlevenu kafu za to? Za mekšu kožu, pomešajte mlevenu kafu sa gelom za tuširanje ili losionom za telo kako biste uradili piling celog tela. 

coffee peeling

Kafa kao osveživač prostora

Zašto da se mrštite svaki put kada otvorite frižider i pitate same sebe, šta se ovo “oseća”. Kkao biste eliminisali sve neugodne kuhinjske mirise (iz frižidera ili zamrzivača na primer) stavite tacnu ili činijicu s mlevenom kafom baš tamo gde želite da mirisi nestanu.

Za pranje ruku

Koliko puta vam se desilo da pripremate ručak i naravno seckate crni ili beli luk i nakon toga ne možete da se “otresete” ovog za mnoge neugodnog mirisa sa ruku? Rešite se baš tih “tvrdoglavih” mirisa koji mogu ostati na njima nakon kuvanja tako što ćete ih nežno istrljati mlevenom kafom i isprati hladnom vodom.

Za pranje sudova

Verujemo da sigurno nikada ne biste pomislili na ovako nešto, ali sveže mlevena kafa vam može pomoći da lakše operete masne šerpe i lonce. Međutim, ovo ne važi za sve lonce i šerpe. Ipak, ovaj metod izbegavajte, ako su vam šerpe svetle boje, inače može doći do stvaranja mrlja.

Oterajte insekte

Ti dosadni mali mravi. Koliko se puta desilo da ste ih primetili u kuhinji, na terasi ili hodniku svog doma. Odbijte insekte (posebno mrave) posipanjem mlevene kafe na mesta sa kojih želite da ih se rešite.

Za sjajniju kosu

Želite kosu kao sa reklame? Ok, ne mora baš da bude tako kovrdžava, bujna i gusta, ali da baš biste volele da svaka dlaka sija. Mnogi stručnjaci kažu da je kafa tajna ultra sjajne kose. Zato skuvajte dve šoljice sveže mlevene kafe, jednu kako biste uživali dok je ispijate, , drugu šoljicu ostavite da se ohladi, a zatim njome isperite vlažnu kosu. 

coffee hair mask

Za “mirišljave” cipele

Kako vam nikada ne bi bilo neprijatno da se izujete, ako na primer idete u posetu kod dragih prijatelja, u cipele koje planirate da nosite sipajte sveže mlevenu kafu. Stavite kafu u staru čarapu ili najlonke, zavežite u čvor i ostavite u cipelama da prenoći. Tako, eliminišite sve neugodne mirise.

Ovi trikovi za upotrebu sveže mlevene kafe mogu svima biti od višestruke koristi. Ali pre nego što bilo šta od ovoga primenite, mi imamo jedan savet zlata vredan za vas – nađite mrvu vremena za sebe u danu, opustite se, skuvajte kafu i jednostavno – uživajte!